Skip to main content
23.03.2022.

Petrovac - Mediteranska idila

Prema nedavno otkrivenim mozaicima, Petrovac datira još iz rimskog doba. Danas je Petrovac pravi primorski dragulj koji se nalazi na pola puta između Budve i Bara. Brojni turisti uživaju u prijatnoj atmosferi ovog grada, šljunkovitim plažama i borovim šumama.

Štaviše, Petrovac je jedno od najboljih mjesta za porodični odmor na crnogorskom primorju. Dakle, Petrovac je odličan izbor za porodice sa malom djecom koje žele da uživaju tik uz more.

Simbol Petrovca je očaravajuća tvrđava Kastelo. Uzdiže se visoko na najzapadnijem kraju Petrovca, sa pogledom na cio grad. Sa tvrđave se pruža i prekrasan pogled na dva obližnja ostrvca – Sveta Nedjelja i Katič. Nekadašnja tvrđava danas je muzej i nezaobilazna atrakcija za sve koji posjećuju Budvu. Do obližnjih ostrva se stiže brodićem ili barkom, a gostima je na raspolaganju veliki broj opcija za krstarenja i obilaske.

Od tvrđave pa sve do najistočnijeg dijela grada proteže se lijepo uređeno šetalište. Nalazi se odmah uz gradsku plažu, a usput ima mnogo restorana i prodavnica koje možete posjetiti. Dok su neke od starih kuća renovirane, većina njih je zadržala obrise davnih vremena i autentičnu primorsku arhitekturu.

Ako tražite dašak istorije i kulture, možete posjetiti i jedan od manastira u neposrednoj blizini Petrovca. Prvo, tu je manastir Gradište, skriven u kraškim stijenama iznad grada. Do njega se može doći pješke, uz živopisnu usku stazu kroz borovu šumu. Usput ćete naići na stare kamene kuće, skrivene u šumi. Na kraju ove pješačke avanture, bićete nagrađeni nevjerovatnim pogledima.

Tu je i manastir Reževići. Manastirski kompleks datira iz 13. vijeka i nalazi se na UNESCO Listi svjetske kulturne baštine. Ovo spokojno mjesto je osamljeno i dobro skriveno u parku, sa pogledom na more. 

Dakle, ako uživate u šetnji i planinarenju, posjeta jednom od ovih lokaliteta je aktivnost kao stvorena za vas!

Još jedna lagana šetnja preko Petrovačkog brda odvešće vas do plaže Perazića do. Ovu plažu obožavaju i mještani i turisti. Okružena je gustom borovom šumom, pa  će oni koji vole da se opuštaju u hladovini uživati. More je ovdje potpuno otvoreno, pa je voda veoma čista i za nekoliko stepeni hladnija nego u Petrovcu.

Ali, ako ipak ne želite da hodate previše, u gradu postoji gradska plaža. Danju je vrlo dinamična, a noću idealna za duge šetnje pod mjesečinom.

Samo 500m od Petrovca postoji još jedna plaža - Lučice. Pošto je ova plaža pješčana, a pristup moru jednostavan, omiljena je među porodicama sa djecom. Ovdje je pejzaž izrazito lijep. Jedinstven je prizor šume koja se preko stijena spušta direktno u more.

Budući da su glavni gosti Petrovca upravo porodice, veliki je izbor restorana. Bilo da želite da uživate u morskim plodovima uparenim sa najfinijim vinom, ili jednostavno hoćete slasno parče pice „s nogu” , u Petrovcu ćete imati odličan izbor.

Ako tražite udoban smeštaj sa odličnom uslugom i ukusnom hranom, preporučujemo da posjetite Hotel Palas i Hotel Castellastva. Ovi kompleksi pružaju sve što vam je potrebno za opuštajući odmor, a oba su veoma blizu plaže!

NAJBOLJE CIJENE I PONUDE

SAZNAJTE PRVI!

Dostavljajući nam vaše podatke automatski prihvatate da vam šaljemo ponude i obavještenja. Za više informacija na koji način koristimo vaše lične podatke molimo vas da pogledate stranicu "Politika privatnosti"

© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
NA VRH