Skip to main content
18.03.2022.

Petrovac - Aktivnosti u Petrovcu

Petrovac je pravi dragulj Jadranske obale. To je miran gradić savršen za odmor u Crnoj Gori, uglavnom popularan među porodicama s djecom. Nalazi se 17 kilometara od Budve, u pravcu ka Baru. Ovaj idilični dragulj na Jadranu pružiće vam prijeko potrebno opuštanje. A mi izdvajamo nekoliko ideja o aktivnostima u Petrovcu.

Aktivnosti u Petrovcu

Petrovačka tvrđava: Najbolji pogled na Petrovac

Petrovačka tvrđava se nalazi na kraju gradske plaže. Odlično je mjesto u Crnoj Gori za uživanje u predivnom pogledu na dva obližnja ostrvceta  - Sveta Nedjelja i Katič. Idealan je izbor za porodice. U okviru građevine nalazi se i muzej. Od tvrđave možete poći na izlet brodom do Budve ili se otisnuti na more kako biste uživali u pogledu na tvrđavu iz pravca morske pučine.

Plaža Lučice: Za one koji traže kristalno čisto more i cjelodnevnu zabavu za porodicu

Plaža Lučice je nezaobilazna destinacija i jedno od najboljih kupališta u Budvi. Nalazi se na desetak minuta šetnje od hotela Palas. To je plaža sa sa koje je lako ući u more, pa je idealna za porodice s djecom. Ipak, treba biti oprezan jer je voda na nekim mjestima veoma duboka. Za dodatnu sigurnost i mir, roditelji se mogu osloniti na obližnje spasioce koji u svakom momentu drže kupače na oku.

Perazića do: Istražite divljinu poput Robinsona Krusoa

Perazića do se nalazi visoko na listi najboljih plaža u Budvi, odnosno Petrovcu. I mještani i turisti vole da uživaju u odličnom pogledu i opuštajućem ambijentu dok gaze po vrućem pijesku samo da bi se kasnije ohladili u kristalno čistoj vodi Jadranskog mora. Plaža je odlična za porodice. Na plaži se nalazi besplatan parking, plažni barovi i restorani – sve to u sjeni borove šume koja ukupni ambijent plaže čini dodatno šarmantnim.

Plaža Petrovac: Najbrži put do mira i uživanja

Plaža Petrovac je atraktivna gradska plaža. Tokom ljetnjih mjeseci (posebno u julu i avgustu) prilična je gužva, ali ako tokom ranih jutarnjih sati uhvatite svoje mjesto onda je užitak zagarantovan. Tada možete slušati šum talasa, cvrkut ptica i druge melodije koje Majka priroda stvara kako bi komponovala svoju Morsku simfoniju. A kada je plaža krcata ljudima, možete da pobjegnete u neki od obližnjih restorana ili barova i uživate u jelu ili kafi uz odličan pogled.

Ostrva Sveta Nedjelja i Katič: Vrijeme je za priču!

Ostrva Sveta Nedjelja i Katič s jedne strane gledaju na prostranstvo mora, a s druge strane na grad Petrovac i njegove krševite litice. Dok ste s djecom u Crnoj Gori, možete im ispričati legendu prema kojoj je na ostrvu Sveta Nedjelja izgrađena crkvica kao dar pomoraca koji su preživjeli brodolom. Popularno je otići na ostrvo, pješačiti do crkve i zazvoniti zvona, za šta mnogi vjeruju da donosi sreću i dobro zdravlje.

Planinarska staza Petrovac – Reževići: kada oči zahvaljuju nogama

Šetnja borovom šumom je odlična aktivnost na otvorenom za čitavu porodicu dok boravite u Petrovcu ili Budvi. Staza je u prirodnom hladu mediteranskog rastinja, a tu su i tuneli i klupe za predah (ako trčite) ili odmor i opuštanje tokom šetnje. Impresivne prirodne ljepote ovog dijela Jadranske obale u kombinaciji s bogatom borovom i zimzelenom šumom, razlog su zbog kojeg ovu stazu morate obići dok ste u Petrovcu.

Aktivnosti na vodi: Tu su uzbuđenje i avanture

Tokom ljetnih mjeseci možete uživati u osvježavajućim aktivnostima na otvorenom kao što su vožnja kajakom, veslanje, ronjenje i paraglajding. Ako odlučite da isprobate neku od ovih aktivnosti, spremite se da uživate u pogledu kakav se rijetko sreće. Ovaj dio obale sa divljom prirodom pravi je dragulj Jadranske obale i nezaobilazan za rekreativce koji s nestrpljenjem iščekuju morske radosti i sportske aktivnosti na vodi.

Hrana: na slatkim mukama

Kao popularno mjesto za porodični odmor, Petrovac mora da zadovolji apetite naših putnika. Jedna od najboljih aktivnosti u Petrovcu je istraživanje bogatih jelovnika brojnih barova i restorana. Kuhinja se uglavnom bazira na morskim plodovima koji se pripremaju na tradicionalan mediteranski način. Međutim, u brojnim barovima i restoranima koji se nalaze u gradu i na obližnjim plažama, mogu se pronaći i druge kuhinje, poput kontinentalne i internacionalne kuhinje, što znači da niko neće ostati gladan.

Manastiri: Izvanredna estetika koja datira iz 12. vijeka

Kao i većina starih gradova na Jadranskoj obali, Petrovac ima bogatu kulturnu baštinu i mnoštvo istorijskih znamenitosti. Dakle, ako pitate mještane šta da obiđete dok ste u Petrovcu, vjerojatno ćete dobiti preporuku da posjetite manastire i crkve. To su definitivno najbolja mjesta za edukativne porodične aktivnosti na otvorenom.

Manastir Gradište je skriven na brdu iznad grada. Možete prošetati i uspeti se do manastira. Do njega se lako stiže, a pored puta se nalaze grupice starih kuća. Nakon naporne pješačke ture kroz borovu šumu i mediteransku vegetaciju, bićete nagrađeni prekrasnim pogledom na zaliv, okrenuti prema horizontu na kojem se plavo nebo topi u more. Manastir Gradište ima veoma bogatu istoriju. Ako ste u potrazi za edukativnom šetnjom, svakako posjetite ovaj kompleks.

Manastir Reževići je manastirski kompleks iz 13. vijeka i nalazi se na listi UNESCO svjetske baštine. Ovaj manastir je dobro prikriven u parku prirode na brežuljku sa kojeg se pruža pogled na more. Odličan je izbor za ljubitelje prirode koji su u potrazi za pješačkim turama i pogledima za pamćenje.

Kasnoantički mozaik – Savršen za ljubitelje istorije

U maslinjaku su dobro skriveni ostaci antičkog mozaika i rimske vile, smještene u srcu modernog naselja. Među stvarima koje biste trebali vidjeti u Petrovcu, ova istorijska znamenitost je obavezna. Pogotovo ako ste u potrazi za mjestima koja obiluju pričama o drevnoj prošlosti.

Dakle

Svi smo mi ribolovci (i ribolovke), ali sada prestajemo da lovimo vaše vrijeme i prepuštamo vama odluku koje su najbolje aktivnosti u Petrovcu za vas. Ako želite još predloga ili personalizovanih ideja za obilazak, slobodno ostavite komentar ili nas jednostavno kontaktirajte direktno putem e-pošte. Rado ćemo vam pomoći i predložiti šta je najbolji izbor za odmor vaše porodice na obali Jadranskog mora!

NAJBOLJE CIJENE I PONUDE

SAZNAJTE PRVI!

Dostavljajući nam vaše podatke automatski prihvatate da vam šaljemo ponude i obavještenja. Za više informacija na koji način koristimo vaše lične podatke molimo vas da pogledate stranicu "Politika privatnosti"

© Hotel group Budvanska Rivijera. All rights reserved. Powered by Emarket1ng.NET.
NA VRH