Provjeri raspoloživost
 
         
Kontakt      Rezerviši      Specijalna akcija      Galerija
Image1\
 

HG Budvanska rivijera na Sajmovima turizma u Pragu i Štokholmu

  • Datum kreiranja utorak, 20 februar 2018 20:47

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ uspješno je predstavila ponudu za predstojeću turističku sezonu na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma -  „Holiday World 2018“, održanim od 15. do 18. februara u Pragu (Češka) i na Sajmu turizma „Panorama World Festival“, koji održan od 17.do 19. februara  u glavnom gradu Švedske, Štokholmu.
U okviru  sajamske prezentacije u Pragu, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. Predstavnici Crne Gore upoznali su prisutne novinare i predstavnike agencija sa aktuelnom ponudom za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planiranim manifestacijama, kulturnim i zabavnim sadržajima, ponudom za aktivan odmor i pozvali turiste iz Češke da svoj odmor provedu u našoj državi.
Nakon višegodišnje pauze, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines”  obnoviće ove sezone saradnju sa češkom agencijom “Kovotour Plus”, sa kojom je za ovo ljeto potpisala ugovor o seriji čarter letova za Crnu Goru iz Ostrave, u periodu od početka jula do kraja avgusta.
Ovog ljeta iz Praga, Brna i Ostrave najavljeno je da će saobraćati  i češka niskobudžetna avio kompanija “Smart Wings” sa sedam aviona nedjeljno, od 1. juna do druge polovine septembra. Prema najavama čeških turoperatora, ove godine očekuje se porast broja turista sa českog tržišta.
Na Sajmu u Štokholmu, osim prezentacije na zajedničkom štandu Crne Gore, HG Budvanska rivijera imala je poseban pult na štandu TUI grupacije gdje je prezentovana prvenstveno ponuda hotela Aleksandar. Podsjećamo da je u prošloj godini završena adaptacija hotela Aleksandar koji od tada posluje kao hotel „Blue star“ koncepta TUI grupacije, i jedini je hotel tog tipa u Crnoj Gori

Renomirane svjetske agencije „Apolo“ i „Thomas Cook“ već sada bilježe odličnu prodaju smještajnih kapaciteta Hg Budvanska rivijera – osjetan je porast interesovanja za hotelski rizort „Slovenska plaža“ što pokazuje i rast prodaje od 32% u odnosu na prethodnu godinu.

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Budva, Turističke organizacije Budve, UNDP-a i HG Budvanska rivijera.

  • Datum kreiranja utorak, 06 februar 2018 16:16

Hotelska grupa Budvanska rivijera će sa svojim hotelom "Aleksandar" u Budvi, učestvovati u projektu "Učinimo Budvu održivom turističkom destinacijom" koji predstavlja partnerski projekat Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i UNDP-a.

Cilj projekta je da se odredjenom broju objekata na teritoriji Opštine Budva obezbijedi savjetodavna i tehnička podrška za dobijanje sertifikata održivog poslovanja "Ekološki znak Evropske unije" tokom 2018. godine.

Tim povodom danas je potpisan Memorandum o saradnji izmedju Opštine Budva, Turističke organizacije Budve, UNDP-a i HG Budvanska rivijera.

Memorandum je pripremljen u skladu sa Protokolom o načinu saradnje Opštine Budva i UNDP Crna Gora u okviru projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”, koji je potpisan 20. decembra 2017. godine,

a realizuju ga UNDP i Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Projekat finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF).

„Smještajni objekti koji posjeduju ekološki sertifikat su prednost koja može pomoći Crnoj Gori da postane prepoznata kao „zelena“ turistička destinacija i otvori nova tržišta. Opština Budva je ispred svih, jer je prepoznala značajan potencijal pružanjem finansijske podrške za sertifikaciju deset hotela. Na taj način se potvrđuje da odgovorne institucije u službi građana u svom radu stavljaju veći naglasak na održivost i osiguravaju „zeleni“ rast“, istakla je ovom prilikom stalna koordinatorka sistema UN i stalna predstavnica UNDP, ambasadorka Fiona Mekluni.
Prema njenim riječima, ekološka sertifikacija donosi višestruke koristi za sve. Sertifikovani hoteli imaju manje operativne troškove za vodu, energiju i goriva , bez ugrožavanja kvaliteta usluge. Ukupne uštede iznose 10 odsto već u prvoj godini posjedovanja sertifikata.

Hotelska grupa Budvanska rivijera uspješno predstavila aktuelnu hotelsku ponudu na Sajmovima turizma u Utrehtu, Beču i Oslu

  • Datum kreiranja utorak, 16 januar 2018 20:11

Hotelska grupa Budvanska rivijera na zajedničkom štandu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je aktuelnu hotelsku ponudu na Sajmovima turizma u Utrehtu, Beču i Oslu.

Sajam turizma "Vakantiebeurs 2018" koji se održan od 10. do 14. januara u Utrehtu (Holandija) okupio je preko 1200 izlagača, 100 000 posjetilaca i jedan je od najvažnijih sajmova na teritoriji Beneluksa.

Na Sajmovima turizma Ferien 2018. (11 - 14. januar). u Beču (Austrija) i Reiselivsmessen (12 - 14. januar) u Oslu (Norveška) zabilježeno je veliko interesovanje za crnogorske plaže, kulturnu baštinu, aktivni odmor, izletničke ture, zdravstveni turizam, kao i za udoban i komforan hotelski smještaj.

Doček Nove godine u hotelu Palas i ove godine pomjerio granice nezaboravnog provoda, fenomenalne atmosfere i tradicionalnog gostoprimstva

  • Datum kreiranja petak, 05 januar 2018 16:58

Hotel Palas u Petrovcu bio je i ove godine centar najbolje zabave tokom novogodišnjih praznika. Trodnevni novogodišnji program okupio je najveće muzičke zvijezde sa Balkana – u najludjoj noći nastupili su Lepa Brena i grupa Magazin, a u reprizi dočeka, goste su zabavljali Aco Pejović i grupa Magazin. Halid Bešlić i Dejan Petrović Big Band, 2. januara, doveli su atmosferu do usijanja. Sve tri večeri, prateći muzički sastav koji je publiku non stop držao na nogama bio je Creative Band, dok je voditeljka programa bila Leontina Vukomanović.

Novogodišnja zabava u Palasu počela je već 27. decembra kada je goste svake večeri u hotelskom American baru, zabavljao omiljeni muzičar svih generacija Nebojša Zloporubović – Zlopi. Tokom glavnog programa Zlopi je svirao u popodnevnim satima, pa se Palasom u kontinuitetu orila pjesma i održavalo dobro raspoloženje.

Ni najmladji gosti hotela nisu bili zapostavljeni. Za njih je tradicionalno organizovana cjelodnevna animacija i zabava. Renomirani dječiji animatori iz Crne Gore i regiona bili su zaduženi za osmijehe i radosne trenutke sve djece koja su u pratnji roditelja dočekala Novu godinu u hotelu Palas. Mališani su, kao i odrasli, imali svečanu večeru i specijalni novogodišnji program uz brojna iznenađenja, nagrade i poklone.

Opširnije...

Umjesto novogodišnjeg koktela i čestitki, novac u humanitarne svrhe

  • Datum kreiranja četvrtak, 21 decembar 2017 15:05

Odlukom Borda direktora i Menadžmenta kompanije HG  Budvanska rivijera, sredstva predviđena  za novogodišnji koktel i upućivanje kolektivnih i pojedinačnih čestitki poslovnim partnerima, biće uplaćena predškolskim ustanovama na teritoriji Opštine Budva, Udruženju „Puževa kućica“ i Domu za nezbrinutu djecu „Mladost“ u Bijeloj, i to za kupovinu novogodišnjih paketića.

Novčana sredstva u iznosu od 4 000 eura biće uplaćena JPU „Ljubica Jovanović Maše“ Budva,  sa ciljem da se svoj djeci iz vrtića u Petrovcu, vrtića na Svetom Stefanu, kao i centralnog i novog vrtića u Budvi, uljepšaju predstojeći novogodišnji praznici.

Iznos od 1000 eura biće uplaćen Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“, a isti iznos je opredijeljen i za Dom za nezbrinutu djecu „Mladost“ u Bijeloj.

Hotelska grupa Budvanska rivijera takođe je podržala humanitarni događaj koji organizuje NVO Talas iz Budve – Aukciju i prodaju neobičnih jelki, koja će se održati u Gradskoj kafani hotela Mogren, 26. decembra u 18h. Sredstva prikpuljena tom prilikom biće uplaćena za liječenje dječaka iz Druge osnovne škole koji boluje od leukemije i u Fondaciju „Budi human“.

Poslovna strategija kompanije HG Budvanska rivijera, kroz brojne segmente hotelske ponude kao i kroz društveno odgovorno poslovanje, usmjerena je upravo na djecu i mlade ljude, čiji zdrav rast i razvoj omogućavaju napredak društva i zajednice u kojoj živimo i radimo.

Stoga ćemo i u budućnosti nastaviti da, kroz društveno odgovorne aktivnosti, doprinosimo poboljšanju zdravstvene zaštite, razvoja i obrazovanja djece i mladih.

PR SLUŽBA
HG Budvanska rivijera

Strana 1 od 11

 

 

palas-wedding-1

Copyright © 2012 Hotelska grupa Budvanska rivijera.
Sva prava zadržana.