Provjeri raspoloživost
 
         
Kontakt      Rezerviši      Specijalna akcija      Galerija
Image1\
 

Priznanje „Wild Beauty Award 2018.“ Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“ za implementaciju standarda u hotelijerstvu!

 • Datum kreiranja subota, 08 decembar 2018 12:32

Na svečanoj ceremoniji dodjele godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award 2018“, koju organizuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” dodijeljeno je priznanje za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore - za implementaciju standarda u hotelijerstvu! Ovo je još jedna u nizu nagrada koja potvrdjuje da je način poslovanja najveće kompanije iz oblasti turizma u Crnoj Gori, uvijek korak ispred svih!

Dodijeljenim priznanjem, koje je u ime kompanije HG Budvanska rivijera, na svečanosti u Vladinom domu na Cetinju, primila Katarina Kažanegra, izvršna direktorica, na neki način, je nagrađen trud Grupacije koja intenzivnim naporima, deceniju unazad, funkcionisanje hotela (sa ukupno 1 608 smještajnih jedinica) između ostalog temelji i na međunarodnim standardima kvaliteta.

Prvi koraci na polju standardizacije kvaliteta napravljeni su još 2010. godine kada je uvedena (do tada još uvijek rijetko zastupljena na našem tržištu) međunarodna norma za bezbijednost hrane - HACCP standard.

2012. godine Turističko naselje Slovenska plaža je kao najveća zelena oaza u Budvi dobilo prvu ekološku oznaku „Ecolabel“, što je predstavljalo početak puta ka orjentaciji Kompanije prema razvoju tzv. zelenog turizma.

Sa jasnim ciljem postizanja visokog zadovoljstva klijenata i zaposlenih, smanjenja operativnih troškova i poštovanje principa održivog turizma, u Grupaciji su u međuvremenu sertifikovana tri međunarodna ISO standarda: 9001 - menadžment kvaliteta, 14001 - upravljanje zaštitom životne sredine i 22000 - upravljanje bezbijednošću hrane, čime je Hotelska grupa Budvanska rivijera postala jedina kompanija u oblasti turizma u Crnoj Gori, koja posluje po principu integrisanog sistema upravljanja.

Najnovija, nedavno dobijena, internacionalna oznaka „Travelife Gold“ setifikovana je u svim hotelima Kompanije i predstavlja potvrdu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, sa jasnom orjentacijom ka održivom turizmu.

„Zahvalnost za WBA nagradu dugujemo i kancelariji UNDP-a u Podgorici, koja je bila pravi partner i savjetnik u prethodnih 6 mjeseci prilikom implementacije 163 kriterijuma sertifikata Travelife Gold u pet hotela HG „Budvanska rivijera“. Isto tako zahvalnost upućujemo i Nacionalnoj turističkoj organizaciji i žiriju WBA koji su prepoznali naš doprinos u kreiranju kvalitetnog turističkog proizvoda Crne Gore i promociji destinacije.“, saopšteno je ovim povodom iz kompanije.

Primjer Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ na polju standardizacije kvaliteta treba da bude reper turističkoj privredi Crne Gore, koja iz godine u godinu gradi kvalitetniju turističku ponudu, a za uzvrat bilježi sve veći broj dolazaka i to posebno iz zemalja čiji su turisti savršeno svjesni važnosti postojanja svih pomenutih međunarodnih normi.

HG Budvanska rivijera na Sajmu turizma u Varšavi

 • Datum kreiranja subota, 24 novembar 2018 14:47

Danas je počeo Sajam turizma u Varšavi na kojem Hotelska grupa “Budvanska rivijera” promoviše ponudu na zajedničkom štandu NTO Crne Gore sa lokalnim turističkom organizacijama i predstavnicima turističke privrede.

Tržište Poljske je potencijalno jako tržište sa kojeg je u prošloj godini u HG “Budvanska rivijera” evidentirano gotovo 19 000 noćenja. Turoperatori sa kojima je Grupacija već ugovorila saradnju za sledeću godinu TUI Poljska i Thomas Cook najavljuju još veći promet u 2019. godini sa ovog tržišta.

U Varšavi se godišnje održavaju tri sajamske manifestacije iz oblasti turizma, a TT Warsaw je ove godina okupila preko 450 izlagača. Zemlja partner Sajma je Italija, a Sajam traje do 24. novembra

U dva dana, u dvije turističke prijestonice Evrope, dva priznanja Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera”

 • Datum kreiranja subota, 10 novembar 2018 13:24

Na nedavno održanoj stručnoj konferenciji iz oblasti hotelijerstva u Dubrovniku pod nazivom “Best Stay 2018”, Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” pripala je nagrada u kategoriji “Simply the best marketing campaign” za marketinšku kampanju “Dobre navike ne treba mijenjati”.

Nagrade su dodjeljivane u sedam različitih kategorija od strane stručnog žirija sastavljenog od tima eminentnih članova, zaposlenih u hotelskim kućama: Hotel Park Split, Georgian House Hotel, Radisson Hotel Group, Wyndham Hotel Group, Best Western Hotels & Resorts, Regent Porto Montenegro, Made in Louise. 

Konferencija je okupila preko tri stotine hotelijera iz regiona i mnogih drugih evropskih država, kao i predstavnike poznatih hotelskih lanaca: Valamar, Kempinski, Meriot, Aman, Radisson, Rixos, koji su sa ostalim učesnicima razmijenili iskustva i ukrstili znanja iz oblasti marketinga, hotelijerstva, ljudskih resursa, prodaje i prihoda. 

Za Budvansku rivijeru, ovo priznanje je još jedna potvrda uspješnosti poslovanja koje se u kontinuitetu razvija u svim sferama funkcionisanja Hotelske grupe. Uporedo sa podizanjem kvaliteta turističkog proizvoda, Grupacija aktivnim marketinškim aktivnostima promoviše novu ponudu u nastojanju da se na brojnim evropskim tržištima postigne konkurentnost. 

Kampanja “Dobre navike ne treba mijenjati” osmišljena je sa ciljem da krajnjim korisnicima ukaže na već prepoznatljiv brend upakovan u nove sadržaje, a koji gostima pruža tradicionalno autentičan doživljaj - onaj koji pamte i zbog kojeg se uvijek vraćaju. Tako nastaju dobre navike, a dobre navike ne treba mijenjati. Kampanja je imala dobar odjek, što je izmedju ostalog rezultiralo još jednom uspješnom sezonom, koja je zabilježila rast u odnosu na prethodnu po svim relevantnim parametrima, kao i odličnim komentarima gostiju u anketama i na online platformama (društvenim mrežama, tripadvisor.com, booking.com.

Konferencija “Best Stay 2018” programom je obuhvatila aktuelne teme savremenog hotelijerskog poslovanja kao i panele na kojima su vodjene diskusije sa ciljem pronalaženja korisnih savjeta i zaključaka, uz idealnu priliku za networking - povezivanje i razmjenu iskustava u oblasti hotelijerske industrije širom Evrope. 

Dobijanjem priznanja “Travelife Gold” na nedavno održanom Sajmu turizma u Londonu,  Kompanija je konceptualno pristupila politici integrisanog sistema menadžmenta, što je u ovom trenutku jedini primjer u oblasti turističke industrije Crne Gore. 

HG Budvanska rivijera još jednom korak ispred svih

 • Datum kreiranja utorak, 06 novembar 2018 21:25

Sajam turizma koji se ovih dana održava u Londonu, za Hotelsku grupu Budvanska rivijera se već prvog dana manifestacije pokazao kao višestruko uspješan.

Veliki broj posjetilaca štanda Nacionalne turističke organizacije koja je i ove godine zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma okupila privrednike iz Crne Gore i činjenice da je sa ovog tržišta zabilježeno 90% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, Grupaciji Budvanska rivijera je uručen  sertifikat Travel life gold kojim je Kompanija zaokružila integrisani sistem upravljanja iz više oblasti poslovanja.

Travelife gold je internacionalna oznaka kvaliteta u domenu poštovanja  ekoloških i socijalnih principa koje primjenjuje kompanija koja je usmjerena na   održivi razvoj.

Bilo je potrebno ispuniti  163 kriterijuma iz 6 oblasti :

 • Upravljanje održivim sistemom
 • Zaštita životne sredine
 • Saradnja sa lokalnom zajednicom
 • Poštovanje ljudskih prava i zaštite prava zaposlenih
 • Uticaj  na dobavljače
 • Odnos prema gostima

Projekat je realizovan u proteklih 6 mjeseci   u saradnji sa kancelarijom UNDP- a u Crnoj Gori.
Nakon izvršene provjere od strane Travelife- a, čije je sjediste u Londonu, Travelife Gold sertifikat je izdat na period od dvije godine.

Kao jedna od rijetkih Kompanija koja je još 2012. započela proces razvoja ka konceptu „zelenih hotela“ , danas Budvanska rivijera kao jedina turistička kuća u Crnoj Gori koja nakon ispunjavanja svih uslovnih standarda u svim hotelima Kompanije, posluje na principu  integrisanog sistema upravljanja.

Postavljanjem integrisanog sistema menadžmenta po međunarodnim normama još jednom je pokazana namjera da Hotelska grupa u kontinuitetu prati savremene turističke trendove, da vodi brigu o zadovoljstvu radnika i klijenata,  i da kroz posjedovanje međuranordnih sertifikata doprinosi smanjenju operativnih troškova, boljoj marketinškoj poziciji na turističkom tržištu pa time i jačanju brenda Kompanije.
Travel life gold je sertifikat koji je uz Eco label i tri ISO standarda u oblasti menadžmenta kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbijednosti hrane, zaokružio cjelinu koja predstavlja kompleksnu bazu visokih standarda po kojima za sada na turističkom tržištu Crne Gore samo Hotelska grupa Budvanska rivijera posluje.

 

Hotelska grupa Budvanska rivijera pružila podršku mladom teniseru iz Budve, Mariu Aleksiću

 • Datum kreiranja četvrtak, 25 oktobar 2018 17:04

Cijeneći sport kao važan segment svakog društva i njegovu posebnu ulogu  u razvoju djece – od njihovih fizičkih i intelektualnih strana ličnosti, do razvijanja osjećaja za  plemenitost, prijateljstvo, i druge životne principe, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ posebnu podršku pruža mladim i telentovanim sportistima. Jedan od njih je i sedamnaestogodišnji teniser iz Budve, Mario Aleksić, koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao izuzetne rezultate, osvojiviši sve značajnije domaće i mnoge evropske turnire – uvijek korak ispred svoje generacije.

Kako je i Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ u svom poslovanju prepoznata kao kompanija koja uvijek ide korak ispred, a imajući u vidu uticaj sporta na promociju turizma, sa mladim teniserom, Mariom Aleksićem, zaključen je  Ugovor o sponzorstvu koji će mu obezbijediti podršku kompanije u daljem profesionalnom angažmanu, dok će on za uzvrat, kroz svoje buduće uspjehe i učešće na svjetskim turnirima, na najbolji način biti promoter svega onoga što predstavlja HG Budvanska rivijera – lidera autentičnog doživljaja na polju turizma i hotelijerstva Crne Gore i regiona.

Mario Aleksić je  u kontinuitetu  osvojio sve trofeje koji su se mogli osvojiti u Crnoj Gori, a paralelno sa domaćim turnirima, učestvovao je na impozantnom broju evropskih turnira – osvojivši pet u singlu i četiri u dublu.

Od strane Teniskog saveza Crne Gore dobio je pehare za najbolji naiconalni rang za uzraste do 12 i 14 godina, a takodje je  proglašen je za najbolje rangiranog crnogorskog tenisera na evropskoj rang listi do 14 godina i za najbolji ETA rang do 16 godina. Krajem 2016. proglašen je za najboljeg mladog sportistu Budve. Kao šesnaestogodišnjak  uspio da osvoji  prve ITF bodove u kategoriji do 18 godina na ITF turnirima i da zaigra kao najmlađi član u DAVIS  CUP reprezentaciji Crne Gore.

Početkom 2018. godine, na jednom od evropskih turnira u Švedskoj, savladao je i sina  svjetski poznatog tenisera Bjorna Borga.

Za uspjehe Maria Aleksića, osim velikog talenta, rada i zalaganja, svakako je zaslužan njegov trener Martin Krstajić, koji ga je trenirao dugi niz godina i dao nemjerljiv doprinos u Mariovoj teniskoj karijeri. Danas, Mario Aleksić trenira pod nadzorom Gorana Bubnja,  jednog od najeminentnijih trenera u Srbiji i Evropi, koji je za Maria rekao da je nesumnjivo najveći potencijal kojega je teniska Crna Gora ikada imala.

Uz podršku Odbora direktora kompanije, potpisivanju Ugovora prisustvovali su izvršna direktorica, sekretar Društva i dirketorica marketinga HG Budvanska rivijera, kao i teniser u pratnji roditelja.

U okviru društveno odgovornog djelovanja, Hotelska grupa Budvanska rivijera već dugi niz  godina podržava mnoge sportske kolektive  sa područja Opštine Budva.

Strana 1 od 15

 

BUDVA WEATHER
Copyright © 2012 Hotelska grupa Budvanska rivijera.
Sva prava zadržana.
EV SSL